Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Једно лице лишено слободе због омогућавања уживања опојних дрога

| Мркоњић Град | Четвртак, 21. мај 2020.

 

Полицијски службеници Полицијске станице Шипово, 20.05.2020. године, лишили су слободе лице иницијала Т.К. из Шипова због основа сумње да је починило кривично дјело „Омогућавање уживања опојних дрога“.

Наиме, полицијски службеници Полицијске станице Шипово, 20.05.2020. године, око 18,20 часова, приликом обављања редовних послова и задатака, у улици Раде Марјанца, општина Шипово, затекли су лица иницијала Д.К., В.М., Т.К., С.К. и Н.Б. сви из Шипова како конзумирају опојну дрогу марихуану коју су одбацили приликом наиласка полицијских службеника. На лицу мјеста пронађен је одбачени „џоинт“ у којем се налазила зелана биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану.

Извршен је визуелни преглед путничког аутомобила „Peugeot“ које користи лице Н.Б., а којим су наведена лица дошла на лице мјеста, и том приликом у возилу је пронађена мања количина опојне дроге која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану. Оперативним радом дошло се до сазнања да је пронађена опојна дрога припадала Т.К. који је лишен слободе.

О свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се осумњичени Т.К. након завршене криминалистичке обраде отпусти на слободу, а да се по комплетирању предмета у редовној процедури достави извјештај за почињено кривично дјело „Омогућавање уживања опојних дрога“.  Лицима В.М., Н.Б. и Д.К. уручени су прекршајни налози за почињени прекршај из члана 17. Закона о јавном реду и миру, конзумирање опојне дроге.