Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Продужен рок за упис на Полицијску академију Бања Лука

| Бања Лука | Понедељак, 25. мај 2020.

 

Одлуком министра унутрашњих послова Републике Српске данас је продужен рок за пријем докумената за упис кадета XXII класе полицијске обуке и кадета VIII класе полицијске обуке за припаднике Специјалне антитерористичке јединице у Јединици за полицијску обуку  – Полицијску академију Бања Лука, по Конкурсу објављеном у листу „Глас Српске“ од 10.03.2020. године.

Рок за упис кадета у обје наведене класе продужен је за 15 дана од дана објављивања ове Одлуке у листу „Глас Српске“, која је објављена данас.

Подсјећамо да је конкурсима предвиђен упис 300 кадета у XXII класу Полицијске академије и 30 кадета у VIII класу Специјалне антитерористичке јединице.      

Право учешћа на конкурсу имају кандидати који испуњавају све опште и посебне услове који су наведени у конкурсу, a непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.  
      Са изабраним кандидатима – кадетима - Министарство унутрашњих послова Републике Српске ће закључити посебни уговор о регулисању међусобних обавеза, којим ће се, између осталог, кадети обавезати да ће по завршетку основне полицијске обуке обављати послове полицијског службеника најмање пет година у организационим јединицама Министарства.

Све  потребне информације заинтересовани кандидати могу добити на интернет страници Управе за полицијску обуку (www.education.muprs.org) и на бројеве телефона 051/333-649 или 051/333-651.  

Кандидати који конкуришу и за кадета VIII класе полицијске обуке за припаднике Специјалне антитерористичке јединице и за кадета XXII класе, потребно је да остваре увид у „Обавјештење за кандидате за кадете XXII класе и за кадета VIII класе САЈ“ на интернет страници Управе за полицијску обуку.

Пријаву на конкурсе за кадете обје класе Полицијске академије кандидати могу доставити закључно са 9. јуном 2020 године, након чега слиједи селекција кандидата.