Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током појачане контроле санкционисано 40 возача због управљања возилом под дејством алкохола

| Зворник | Понедељак, 25. мај 2020.

 

 

На подручју Полицијске управе Зворник, у периоду од 21. до 24. маја 2020. године, реализована је регионална акција појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на контролу присуства алкохола и опојних дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње.

Током наведене акције, полицијски службеници Полицијске управе Зворник су контролисали 330 учесника у саобраћају, од којих је 119 санкционисано. Од укупног броја контролисаних, 275 учесника je подвргнуто контроли присуства алкохола у организму, од чега је код 40 возача утврђено присуство алкохола у организму.

Девет возача је лишено слободе и задржано до истрежњења или опоравка код којих је утврђено присуство алкохола преко 1,5 g/kg или су одбили да се подвргну алкотестирању, док су три учесника санкционисана приликом контроле на присуство опојних дрога или психоактивних лијекова. Поред тога, евидентирано је и 76 осталих прекршаја по другим основама из области безбједности саобраћаја.

У току протекла четири мјесеца 2020. године, на подручју Полицијске управе Зворник из саобраћаја су искључена 122 возача због вожње под дејством алкохола и 32 возача због вожње под дејством опојних дрога или психоактивних лијекова.

Полицијска управа Зворник апелује на возаче моторних возила да поштују законске одредбе, прилагођавају вожњу условима на коловозу, да не почињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола  и тако заштите себе, али и друге учеснике у саобраћају.