Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијски службеници пронашли и одузели опојну дрогу сканк у Градишци

| Градишка | Четвртак, 28. мај 2020.

       Полицијски службеници Полицијске  управе Градишка у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет, предузимајући мјере и радње на сузбијању производње и промета опојних дрога, 27.05.2020. године,  идентификовали су и лишили слободе лице Б.Ч. из Бања Луке, због сумње да је извршио кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“.

 

Наиме, полицијски службеници ПУ Градишка су дана 27.05.2020. године у мјесту Душаново, град Градишка покушали зауставити возило којим је управљало лице Б.Ч., али се возач истог није зауставио, те се дао у бјекство. Од стране полицијских службеника ПУ Градишка исти је убрзо сустигнут и лишен слободе, те је претресом возила и терена  вршеним на основу наредбе Основног суда Градишка, пронађена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу ''сканк'' укупно бруто масе килограм и 850 гр. 

Пронађени предмети су изузети и послужиће као доказ у кривичном поступку.

О наведеном догађају упознат је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да сеу редовној процедури против Б.Ч. поднесе извјештај за почињено кривично дјело.