Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Код два лица пронађено ватрено оружје

| Приједор | Четвртак, 28. мај 2020.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, дана 27.05.2020. године, на основу оперативних информација о посједовању ватреног оружја, од лица Г.В. из Приједора, одузели су полуаутоматску пушку М-59 са припадајућим метком калибра 7,9мм. 

Истог дана, у наставку активности усмјерених на откривање недозвољеног посједовања ватреног оружја, уз сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Приједор, и по наредби судије за претходни поступак Основног суда у Приједору, извршен је претрес стамбеног објекта и помоћних просторија које користи лице Р.Б., ком приликом је пронађен и одузет пушкомитраљез, 65 пушчаних метака калибра 7,9мм и 7,62мм, те други предмети који ће бити кориштени као докази у кривичном поступку. 

Одузети предмети депоноваће се у депозит Основног суда у Приједору, а након комплетирања предмета, против лица Г.В. и Р.Б., Окружном јавном тужилаштву Приједор, биће достављени извјештаји за почињена кривична дјела „Недозвољена производња и промет оружја или екплозивних материја“.