Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Једно лице лишено слободе због омогућавања уживања опојних дрога

| Мркоњић Град | Петак, 29. мај 2020.

 

Полицијски службеници Полицијске станице Шипово, 28.05.2020. године, лишили су слободе лице иницијала А.Г. из Шипова због основа сумње да је починило кривично дјело „Омогућавање уживања опојних дрога“.

Наиме, полицијски службеници Полицијске станице Шипово, 28.05.2020. године, око 20,40 часова, приликом обављања редовних послова и задатака, у мјесту Соколац, општина Шипово, извршили су контролу путничког аутомобила „Passat“ којим је управљало лице А.Г. са којим се у возилу као сапутница налазила А.Р. из Шипова. Пошто је лице А.Г. одавало сумњу на присуство опојних дрога у организму исто је подвргнуто тестирању гдје је и потврђено присуство опојних дрога. Приликом визуелног прегледа возила, упаковано у пвц врећици, пронађено је 11,50 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану.

О свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се осумњичени А.Г. након завршене криминалистичке обраде отпусти на слободу, а да се по комплетирању предмета у редовној процедури достави извјештај за почињено кривично дјело „Омогућавање уживања опојних дрога“, а истом је  уручен и прекршајни налог за почињени прекршај из члана 173. Закона о безбједности саобраћаја на путевима Босне и Херцеговине.