Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Преваром присвојио возило купљено на лизинг

| Приједор | Петак, 29. мај 2020.

 

 

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, Окружном јавном тужилаштву Приједор, дана 28.05.2020. године, поднијели су извјештај против лица С.В. из Приједора и С.К. из Сарајева, због постојања основа сумње да је С.В. починио кривична дјела ''Превара“, „Фалсификовање исправе“ и „Навођење на овјеравање неистинитог садржаја“, а лице С.К. кривично дјело „Фалсификовање или уништавање службене исправе“.

Криминалистичком обрадом утврђено је да је осумњичени С.В., 2019.године, у аутокући у Сарајеву, купио возило марке „Пасат“ које је по уговору платила лизинг кућа из Сарајева, са којом је осумњичени претходно склопио уговор о финансијском лизингу, а потом је прибављајући уговор о комисионој продаји, који му је омогућио осумњичени С.К. као овлаштено лице аутокуће, без предочавања документације о сачињеном лизинг пословном односу, у Приједору извршио регистрацију возила на своје име.

На овај начин осумњичени С.В. је, прибављајући противправну имовинску корист у износу вриједности возила од 10.500,00 КМ, причинио штету лизинг предузећу.