Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Акција “Кристал”

| Бања Лука | Петак, 29. мај 2020.

     Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске су у оквиру акције кодног назива „Кристал“, поднијели Извјештај о извршеном кривичном дјелу против седам лица због постојања сумње да су извршила кривчна дјела “Организовани криминал” из члана 250. у вези са кривчним дјелом “Међународно навођење на проституцију” из члана 187. Кривичног закона БиХ, као и “Неовлаштена производња и промет опојних дрога” члан 207. “Омогућавање уживања опојних дрога” члан 208. “Навођење на проституцију” члан 169. и “Недозвољена производња и промет оружја и експлозивних материја” члан 361. Кривичног законика Републике Српске.

     Извјештај је поднесен против лица иницијала З.Ћ. С.П. М.Т. Т.М. В.К. Ж.В. И С.Ш.

Лица су предата у надлежност тужилаштава, која ће у складу са својим надлежностима наставити са процесуирањем истих.

    Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске настављају рад по овом предмету с циљем утврђивања постојања евентуалних елемената кривичне И прекршајне одговорности других лица која су слободе лишена у оквиру ове акције. 

Подсјећамо да су полицијски службеници Полицијске управе Бијељина у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске, 27.маја 2020. године  реализовали акцију кодног назива “Кристал”. У извршеним претресима у мјесту Суво поље, пронађено је и привремено одузето: 14 пакетића кокаина укупне масе око 46 грама, девет комада медицинских дрога, девет пиштоља различитог калибра, те један гасни пиштољ, три панцира, те преко 20.000 конвертибилних марака у различитим валутама, док је слободе лишено 16 лица.