Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

За четири дана санкционисан 181 возач због постављених тамних фолија на стакленим површинама возила

| Добој | Уторак, 23. јун 2020.

 

     Полицијски службеници Полицијске управе Добој, од 18. до 21. јуна. 2020. године, на подручју територије коју оперативно покривају провели су републичку акцију појачане контроле у саобраћају са циљем подизања степена безбједности свих учесника у саобраћају.

Током ове акције контролисано је укупно 719 учесника у саобраћају, а у чињењу прекршаја по различитим основама санкционисано је укупно 368 возача.

Код 33 возача је утврђено присуство алкохола у организму, док је 181 возач санкционисан због додатно постављених тамних фолија на стакленим површинама возила.

  Због некориштења безбједносног појаса санкционисано је 35 лица, док је 6 лица санкционисано због превоза дјеце на предњем сједишту и некориштења сигурносних сједалица. Због употребе мобилног телефона приликом вожње у саобраћају санкционисана су 4 возача.

Од укупног броја контролисаних, код 12 возила је утврђена техничка неисправност, а 4 возача су санкионисана због истека потврде о регистрацији возила или нерегистрованог возила.

Полицијска управа Добој апелује на грађане да се придржавају правила у саобраћају и вожњу прилагоде условима пута како би своју безбједност и безбједност других учесника у саобраћају подигли на виши ниво.