Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Санкционисано 1429 возача

| Бања Лука | Уторак, 23. јун 2020.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Бања Лука, су у временском периоду од 18 – 21 јуна 2020. године, са циљем одржавања и побољшања стања у области саобраћаја, реализовали републичку акцију појачане контроле у саобраћају којом приликом је санкциоpнисано 1429 возача.

 Полицијски  службеници су контролисали 2370 учесника у саобраћају. Од укупног броја контролисаних возача 216 је санкционисано због управљања возилом под дејством алкохола, колико их је и искључено из саобраћаја. Од 216 санкционисаних возача, санкционисано је 14 младих возача. Код 28 возача је утврђено присуство алкохола преко 1,51 g/kg, док су 2 возача одбила да се подвргну алкотестирању. Због алкохолисаности слободе је лишено 30 возача. Санкционисан је 681 возач због управљања возилом са постављеним тамним фолијама на стаклима. Санкционисана су и 532 возача по другим основама.

 Полицијска управа Бања Лука апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе, а посебно на возаче моторних возила да не управљају возилом под дејством алкохола, јер је вожња под утицајем алкохола опасна, а у циљу заштите свог живота и живота других учесника у саобраћају.