Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

У републичкој акција појачане контроле учесника у саобраћају на подручју ПУ Источно Сарајево санкционисано 873 возача

| Источно Сарајево | Уторак, 23. јун 2020.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево су од 18. до 21. јуна текуће године, реализовали републичку акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу возача под дејством алкохола и опојних дрога, контролу возила са додатно постављеним тамним фолијама на стакленим површинама, те возила која неовлаштено користе свјетлосно-звучне сигналне уређаје тзв „трептаче“, као и остале уочене прекршаје.

 

Током акције контролисано је укупно 1551 учесник у саобраћају, а санкционисано  873 по различитим основама.

Од укупно 504 алкотестирана возача, код 58 је утврђено присуство алкохола у организму, осам возача лишено слободе по овом основу, а 55 искључено из саобраћаја.

Због некориштења безбједносног појаса санкционисано је 74 учесника, док су три возача санкционисана због превоза дјеце на предњем сједишту и некориштења сигурносних сједалица.

Санкционисано је девет возача због употребе мобилног телефона приликом вожње.

 

Техничка неисправност возила утврђена је код 72 возила, док је 304 возача санкционисано због додатно постављених тамних фолија на стаклиним површинама возила.

Код осам возача је утврђено присуство опојних дрога или психоактивних лијекова, док је шест возача одбило да се подвргне оваквом тестирању.

Због истека потврде о регистрацији санкционисано је 14 возача, док је 12  возача санкционисано због управљања возилом прије стицања права на управљање.

Полицијска управа Источно Сарајево апелује на све учеснике у саобраћају да се одговорно понашају и поштују законске прописе и тако заштите себе али и друге учеснике у саобраћају.