Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Два лица лишена слободе због кривичних дјела ,,Угрожавање сигурности“ и ,,Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“

| Градишка | Сриједа, 24. јун 2020.

 

 

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, 23.06.2020. године, идентификовали су и лишили слободе лица М.П. из Бања Луке и М.Х. из Загреба, Република Хрватска, због постојања сумње да су починили кривична дјела ,,Угрожавање сигурности“ и ,,Недозвољена произвoдња и промет оружја или експлозивних материја“.

Наиме, Полицијској станица Градишка, пријављено је да је у улици Стојана Јанковића, град Градишка, 22.06.2020. године око 19,25 часова, дошло до пуцњаве из ватреног оружја, те да нема повријеђених лица.

На основу предузетих оперативних и истражних мјера и радњи, полицијски службеници идентификовали су, а затим и лишили слободе лица М.П. из Бања Луке и М.Х. из Загреба, Република Хрватска, 

Увиђај на лицу мјеста извршили су полицијски службеници Одјељења криминалчистичке полиције Полицијске управе Градишка, којом приликом су пронађени и изузети предмети који ће послужити као доказ у кривичном поступку (ватрено оружје-пушка, оквир са муницијом и чахуре). 

О свим околностима упознат је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се лицанакон испитивања отпусте на слободу, а да се против истих у редовној процедури достави извјештај о почињеним кривичним дјелима.