Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

ПУ Требиње обиљежила Међународни дан против злоупотребе и кријумчарења дрога

| Требиње | Петак, 26. јун 2020.

    Полицијска управа Требиње традиционално обиљежава Међународни дан борбе против злоупотребе и кријумчарења дрога, 26. јун. Ове године Међународни дан борбе против злоупотребе и кријумчарења дрога обиљежава се под слоганом „Одлучни у спуростављању“. 

Полицијски службеници су на територији коју оперативно покрива Полицијска управа Требиње подјелили 500 летака грађанима на којима су исписане основне информације о дрогама које имају за циљ да упознају грађане како појединачно дроге изгледају, као и какве симптоме могу да имају лица која их конзумирају. Такође, један дио летка је посвећен дрогама које су реалитивно непознате код нас, а које брзо стижу до конзумената.

Полицијски службеници су у претходних годину дана похађали више обука и семинара чија је тема била превенција злоупотребе опојних дрога, као и законски прописи који регулишу ову материју. 

Полицијска управа Требиње је за пет мјесеци 2020. године евидентирала 43 случаја злоупотребе опојних дрога и то: седам кривичних дјела „Неовлашћена производња и промет опојних дрога“ и  36 прекршаја.

Одузето је 70,5 гр. кокаина, 116,7 гр. марихуане, седам гр. амфетамина и осам комада таблета екстазија.