Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На подручју Полицијске управе Градишка реализована акција појачане контроле учесника у саобраћају

| Градишка | Понедељак, 29. јун 2020.

 

 

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, од 26.06.2020. до 28.06.2020. године у времену од 16,00 до 02,00 часа, реализована је акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на коришћење безбједносног појаса, сједалица за дјецу, мобилног телефона и техничке исправности у дневним часовима и појачане  контроле учесника у саобраћају који управљају возилом под дејством алкохола, опојних дрога или средстава која се на смију употребљавати за вријеме вожње у ноћним часовима.

Током наведене акције, укупно су контролисана 1584 учесника у саобраћају, којом приликом је 1387 возача и подвргнуто тесту утврђивања присутва алкохола у организму, којом приликом је 61 учесник санкционисан због присуства алкохола у организму.

 Код 14 возача утврђена је  концентрација алкохола у организму од 0,01 до 0,30 g/kg, код 22 возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,31 до 0,80 g/kg, код 22 возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,81 до 1,50 g/kg и код 3 возача је утврђена концентрација алкохола у организму преко 1,50 g/kg, који су и лишени слободе. Један возач је санкционисан и лишен слободе због управљања возилом под дејством опојних дрога.

Током акције, појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на коришћење безбједносног појаса, сједалица за дјецу, мобилног телефона и техничке исправности укупно су санционисана 93 возача, и то 29 возача је санкционисано због некориштења безбједносног појаса, 22 возача због превоза дјеце на предњем сједишту и некориштења сигурносниох сједалица, 1 возач због кориштења мобилног телефона и 41 возач је санкционисан због техничке неисправности возила. 65 возача је санкционисано и по другим основама.

 

Полицијска управа Градишка, наставиће са сличним активностима и у наредном периоду, а све са подизањем свијести о безбједности свих учесника у саобраћају. Апелујемо на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.