Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Незаконито поступање у привредном пословању

| Приједор | Уторак, 30. јун 2020.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, Окружном јавном тужилаштву Приједор, дана 30.06.2020. године, поднијели су извјештај против лица Н.Т. из Оштре Луке, због постојања основа сумње да је починило кривична дјела „Незаконито поступање у привредном пословању“ и „Фалсификовање или уништавање службене исправе“.

Окружном јавном тужилаштву Приједор, поднесен је и извјештај против лица Р.К. и Р.Н. из Новог Града због постојања основа сумње да су починили кривично дјело „Проневјера“.

Осумњичени Н.Т. се терети да је као одговорно лице друштва ограничене одговорности из Приједора, приликом подношења захтјева за продужење регистрације три аутобуса, уз пратећу документацију, приложио уплатнице за уплату накнада јавних прихода, које су запримљене и овјерене у пословници банке, иако на жиро рачуну фирме није било новчаних средстава којим би се предметне уплате реализовале. На овај начин осумњичени је оштетио Буџет Републике Српске за износ од 897,00 КМ, прибављајући противправну имовинску корист за предузеће у истом износу.

Осумњичена лица Р.К. и Р.Н. из Новог Града се терете да су као одговорна лица привредног друшта, запослени у радној јединици Добрљин, у периоду од 2014. до 2016. године, противправно присвајали покретну имовину привредног друштва, која им је била повјерена на раду, прибављајући противправну имовинску корист у износу од 1.352,20 КМ, уједно оштетивши привредно друштво за исти износ.