Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У оквиру акције ,,Плантажа 2020“ полицијски службеници пронашли и одузели опојну дрогу у Градишци

| Градишка | Сриједа, 15. јул 2020.

 

 

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, у оквиру акције ,,Плантажа 2020“, предузимајући мјере и радње на сузбијању производње и продаје опојних дрога, лишили су слободе Д.М и С.М из Градишке, због сумње да су извршили кривично дјело ,,Неовлаштена произвдоња и промет опојних дрога“.

Дана 14.07.2020. године полицијски службеници предузимајући мјере и радње по плану акције ''Плантаже 2020'' у мјесту Трошељи, град Градишка, у шуми поред локалног пута затекли су два лица која су вршили обилазак засада стабљикакоје својим изгледом асоцирају на индијску конопљу те су том приликом исти и лишени слободе. Полицијски службеници су након извршеног увиђаја са лица мјеста изузели 12 стабљика индијске конопље висине од 30 до 230 центиметара, двије  ПВЦ боце са непознатом течношћу која је била намијењена као хемијско средство и одређену количину сухе биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану.

Истог дана на основу наредбе Основног суда Градишка, полицијски службеници су у мјесту Трошељи, град Градишка, извршили  претрес куће и пратећих објеката које користе наведена лица, којом приликом је пронађена одређена количина сухе биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану.

Пронађени предмети су изузети и послужиће као доказ у кривичном поступку.

О наведеном догађају упознат је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да сеу редовној процедури против Д.М. и С.М. поднесе извјештај за почињено кривично дјело.

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка настављају рад на превенцији и сузбијању производње и промета опојних дрога.