Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијска управа Приједор учествује у превентивној кампањи „Освјетлај образ, домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом.“

| Приједор | Сриједа, 15. јул 2020.

       Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, данас 15.07.2020.године у Козарској Дубици, у оквиру планских превентивних активности за 2020. годину, учествовали су у кампањи под називом „Освјетлај образ, домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом.“ која се спроводи у организацији Ауто-мото савеза Републике Српске.

Полицијски службеници, заједно са представницима Ауто-мото савеза Републике Српске и Ауто мото друштва из Козарске Дубице, указали су возачима трактора на обавезу поштовања прописа и кориштења жутог ротационог свјетла приликом учествовања у саобраћају, са циљем смањења броја саобраћајних незгода у којима учествује ова категорија возила али и заштите свих других учесника у саобраћају.

Заједничким активностима, возачима трактора уручена су жута ротациона свјетла и промотивни летак са називом кампање „Освјетлај образ, домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом.“ који садржи упуте и мјере које је потребно предузети на трактору и радним машинама, прије, и приликом учествовања у саобраћају.

Полицијска управа Приједор апелује на све возаче трактора да у сезони обављања пољопривредних радова, када је учестало кретање трактора и радних машина на јавним путевима, поштују саобраћајна правила и прописе, односно да вожњу прилагоде условима на путу, да управљају технички исправним тракторима те да у циљу постизања потребне видљивости приликом кретања користе законом прописано жуто ротационо свјетло. На овај начин, одговорним понашањем у саобраћају, штитимо себе и друге учеснике.