Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Извршени претреси у Сребреници

| Бања Лука | Сриједа, 29. јул 2020.

 

Полицијски службеници Управе за борбу против тероризма и екстремизма Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Полицијске станице Сребреница извршили су јуче на основу Наредбе Основног суда у Сребреници на подручју општине Сребреница претрес на двије локације које користи лице С.Н., у циљу проналаска нелегалног оружја и муниције.

Наиме ово лице је 13.07.2020. године на свом Фејсбук профилу објавио неколико фотографија двије дјевојчице које на раменима држе минско-епслозивна средства ,,Зоље“ или ,,Осе“, уз коментар: „Сребреничке осице спремне за напад“. Дана 22.07.2020. године је на истом Фејсбук профилу написао објаву: „Нека започну нову утакмицу. Па опстати или нестати. Они другачије и не знају осим да провоцирају и нејач убијају“.

У породичној кући С.Н полицијски службеницу су приликом претреса пронашли пиштољ „Глок 19“ и двије испаљене зоље. О цијелом догађају обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, те ће против овог лица бити поднесен извјештај за кривично дјело „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“ .