Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишен слободе због кривичног дјела „Напад на службено лица у вршењу службене дужности“

| Фоча | Петак, 31. јул 2020.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Фоча, 31.07.2020. године око 01,00 часова, лишили су слободе двадесетогодишњег Р.В. из Фоче, због постојања основа сумње да је исти  починио кривично дјело  „Напад на службено лица у вршењу службене дужности“.

   Наиме, Полицијској станици Фоча 31.07.2020. године око 00,20 часова    пријављено је нарушавање јавног реда и мира од стране више лица у ул. Мака Диздара у Фочи, те је  приликом изласка на лице мјеста брзом и ефикасном интервенцијом полицијских службеника, успостављен јавни ред и мир. Том приликом уручени су прекршајни налози,   за четири лица из Фоче , због учињеног прекршаја „Туча и физички напад“.

Међутим, приликом предузимања законских мјера и радњи против лица И.С., Ј.И., И.Ф. и Р.П., лице Р.В. је ометао и спречавао полицијске службенике у вршењу службене радње. Исти није  поступио по законито издатом наређењу полицијских службеника, након чега је упутио озбиљне пријетње по живот и тијело, а потом је нанио тјелесне повреде полицијском службенику ПС Фоча, након чега је лишен слободе.

О догађају је обавјештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Требиње који се усмено сагласио да полицијски службеници ПУ Фоча предузму све мјере и радње на документовању кривичног дјела „Напад на службено  лица у вршењу службене дужности“, а након комплетирања предмета против  истог ће  надлежном тужилаштву бити поднесен  Извјештај о почињеном кривичном дјелу.