Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Извршио кривично дјело ''Тешка крађа'' па запалиo објекат

| Градишка | Петак, 31. јул 2020.

 

       Полицијски службеници Полицијске управе Градишка идентификовали су и лишили слободе лицe Р.М. из Градишке, за које постоји сумња да је починило кривична  дјела,,Тешка крађа“ и ''Паљевина''.
       Наиме, Полицијској управи Градишка, 30.07.2020. године око 19,05 часова, пријављено је даје у улици Мехе Шантића, град Градишка, дошло до пожара на објекту приватно власништво. Пожар је угашен од стране Професионалне ватрогасне јединице Градишка, а на објекту је причињена материјална штета, без повријеђених лица.
      Оперативним радом полицијских службеника Полицијске управе Градишка, дошло се до сазнања да су на објекту приватно власништво по доласку радника Професионалне ватрогасне јединице Градишка, затечена отворена улазна врата, те су у унутрашњости објекта уочени трагови преметачине. 
        Истог дана, полицијски службеници Полицијске управе Градишка, идентификовали су и лишили слободе лице иницијала Р.М. које се сумњичи да је наведеног дана употребом подесног алата насилно отворило улазна врата објекта, ушло у унутрашњост и извршило преметачину, те отуђило разне предмете (ТВ пријемник, бушилицу, пеглу, сет ножева и друго), након чега је извршило запаљење објекта.
       Отуђени предмети су пронађени код осумњиченог, те ће бити враћени власнику.
           О свему је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се лице испита на наведене околности, те да се по комплетирању и документовању предмета достави извјештај о почињеним кривичним дјелима.