Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијски службеници открили ко је изазвао пожар у насељу Бањевци у Требињу

| Требиње | Петак, 31. јул 2020.

Полицијски службеници Полицијске управе Требиње су открили да је лице иницијала Д.С. из Требиња изазвало пожар у насељу Бањевци у Требињу.

Полицијској станици Требиње, 28. јула 2020. године, око 13 часова пријављено је да је избио пожар у насељу Бањевци, град Требиње. Полицијски службеници су одмах по запримању пријаве изашли на лице мјеста. Предузимањем свих мјера и радњи полицијски службеници су открили мјесто настанка пожара као и узрок. Након тих сазнања Окружно јавно тужилаштво у Требињу је догађај квалификовало као кривично дјело „Изазивање опште опасности“.

У сарадњи са поступајућим тужиоцем полицијски службеници су наставили да реализују мјере и радње из своје надлежности које су резултовале откривањем лица које је изазвало пожар.

Полицијска управа Требиње апелује на све грађане источне Херцеговине да не пале отпад, не чисте пољопривредне парцеле без обавјештавања ватрогасно-спасилачке екипе и предузимања свих превентивних мјера како се ватра не би неконтролисано ширила и угрозила како људске животе тако и материјална добра грађана.

Изјаву за медије ће дати начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакета у 10 часова, испред зграде ПУ Требиње.