Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У оквиру полицијске акције „СКРАДИН“ поднесен Извјештај против три лица

| Бања Лука | Субота, 01. август 2020.

 

 

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске спровели су данас у Oкружно јавно тужилаштво Бањалука уз Извјештај о почињеним кривичним дјелима Неовлашћена производња и промет опојних дрога чл. 207. ст. 1 и 3. КЗ РС и Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја чл. 361. ст. 1. и 2. КЗ РС три лица иницијала Д.Д., Г.С. и В.М.

Лица су слободе лишена у току јучерашњег дана у оквиру међународне полицијске акције кодног назива „СКРАДИН“, а због сумње да је у претходном периоду лице Д.Д. набављало опојне дроге марихуану, спид и МДМА, коју је продавало другим лицима на подручју града Бања Лука и шире, док је лице Г.С. учестовало у набавци, преношењу, скривању, производњи и продаји опојне дроге. Лице В.М. се сумњичи да је правило скривене „штекове“ предвиђене за скривање опојних дрога за новчану накнаду. Лица се такође сумњиче да су у једној кући у Бањалуци посједовали лабораторију за узгој опојне дроге марихуане, коју су користили.

Приликом претреса објеката и возила на три локације, које користе осумњичена лица пронађена је и привремено одузета:

- опојна  дрога и то: зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу сканк око 20 кг, те одређене количине прашкастих бијелих материја које својим изгледом асоцирају на опојне дроге спид, МДМА и метаамфетамин,

- око 8,5 кг експлозива,

- 7 аутоматских  пушака,

- 4 пиштоља,

- 20 паковања  тромблонских наставака,

- више комада муниције,

- опрема  за лабораторију за узгој опојне дроге сканк (лампе, вентилатори, гнојиво и др.)

- 3 возила, 

- 11 мобилних  телефона,

- 1 лаптоп, 

- новац  и др.

Подсјећамо да су у реализацији акције „СКРАДИН“ учествовали припадници Управе за организовани и тешки криминалитет, Јединице Жандармерије, те полицијских управа Приједор и Бањалука, док је акција спроведена у сарадњи са припадницима МУП-а Републике Хрватске.