Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Одговорна лица привредног друштва из Дервенте оштетила повјериоце и буџет Републике Српске

| Добој | Сриједа, 05. август 2020.

 

Полицијска управа Добој 30.07.2020. године, Окружном јавном тужилаштву Добој поднијела је Извјештај о извршеном кривичном дјелу, против лица иницијала А.Б. и С.С., оба из Дервенте, због основа сумње да су извршила кривична дјела „Злоупотреба овлашћења у привреди“, „Оштећење или повлашћивање повјерилаца“ и „Неизвршење судске одлуке“.

За пријављена лица иницијала А.Б. и С.С. постоји основ сумње да у периоду од 2015. до 2018. године, као одговорна лица привредног друштва у Дервенти, чији су рачуни блокирани због неспособности за измирење обавеза, у намјери да повезаном новоформираном привредном друштву у којем су такође исти одговорна лица, наложили обављање платног промета преко његових активних жиро рачуна, све како би избјегли плаћање обавеза према Пореској управи Републике Српске у укупном износу од 105.635,84 КМ и повјерицима због чијих потраживања су им блокирани рачуни у укупном износу од 1.925.267,92 КМ.

За лице А.Б. постоји и основ сумње да је у току 2017. године у намјери стицања противправне имовиске користи за поменуто правно лице ускратило средства која представљају јавни приход на начин да је изгјегло обрачунати и пријавити порезе и доприносе на лични доходак (прековремени рад) радника у износу од 15.751,32 КМ, те тако оштетило буџет Републике Српске и у наведеном износу.