Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Кампања „Вози опрезно-путуј безбједно“ дала позитивне резултате

| Бања Лука | Сриједа, 02. септембар 2020.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске реализовало је током јула и августа ове године низ превентивних и репресивних активности у оквиру кампање „Вози опрезно - путуј безбједно“, а која је била посвећена побољшању безбједности саобраћаја на путевима Републике Српске.

Иако смо свједоци да смо у августу на путевима Српске имали три тешке саобраћајне незгоде у којима је живот изгубило осам лица, укупни подаци говоре да су грађани препознали напоре полицијских службеника на терену, јер су статистике о броју саобраћајних незгода и страдалима у паду.

У периоду јули-август ове године евидентирана је 1.701 саобраћајна незгода, што је за 179 мање саобраћајних незгода него у истом периоду прошле године, када је евидентрано 1.880. У наведеном периоду ове године у саобраћајним незгодама смртно је страдало је 28 лица (десет лица мање него у истом периоду прошле године), а тешко је повријеђено 91 лица (11 лица мање него прошле године), лакше су повријеђена 473 лица (42 лица мање него прошле године).

 Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и буди одговорни у саобраћају, те тако допринесу стању безбједности у саобраћају, а тиме и личној безбједности грађана.