Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

У Билећи пронађен засад индијске конопље

| Требиње | Петак, 04. септембар 2020.

Полицијски службеници Полицијске управе Требиње су у мјесту Дракуљица, општина Билећа, пронашли четири стабљике зељасте биљке која својим карактеристикама асоцира на индијску конопљу. Увиђај на мјесту проналаска стабљика извршен је јуче у јутарњим сатима, којом приликом су изузете стабљике индијске конопље.

Полицијски службеници су лишили слободе два лица која се могу довести у везу са пронађеном плантажом. Ријеч је о лицима иницијала Б.П. и Л.А.

Након лишења слободе извршени су претреси ширег лица мјеста пронађених стабљика, као и кућа, помоћних просторија и возила, које користе наведена лица. Том приликом је у близини насада пронађено још 176 грама зељасте биљне материје која својим карактеристикама асоцира на индијску конопљу, док је у кући коју користи лице Б.П. пронађена и уз потврду о привременом одузимању предмета одузета једна војничка пушка.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Требињу, који је наложио да се предузму све мјере и радње на документовању кривичног дјела „Неовлашћена производња и промет опојних дрога“, као и кривичног дјела „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.

Полицијска управа Требиње је у току 2020. године укупно евидентирала 11 кривичних дјела „Неовлашћена производња и промет опојних дрога“, као и 65 прекршаја из области злоупотребе опојних дрога.