Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Појачане активности у вријеме викенда на подручју Полицијске управе Градишка

| | Понедељак, 14. септембар 2020.

На подручју Полицијске управе Градишка, у времену од 11.-13.09.2020. године, реализоване су појачане активности полицијских службеника у циљу спречавања вршења кривичних дјела и прекршаја, а нарочито прекршаја из области јавног реда и мира и безбједности саобраћаја.

На подручју које оперативно покрива Полицијска станица Србац, дана 11/12.09.2020. године реализована је акција појачане контроле присуства алкохола код возача.

Током наведене акције, укупно је контролисано 316 учесника у саобраћају, односно возача, од којих је 316 учесник у саобраћају подвргнут контроли присуства алкохола у организму. Код 16 возача утврђено је присуство алкохола у организму, и то код 8 возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,3 до 0,8 гр/кг, код 6 возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,8 до 1,5 гр/кг и код 2 возача је утврђена концентрација алкохола у органиизму преко 1,51 гр/кг. 6 возача санкционисано је и по другим основама.

Такође, Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, дана 12/13.09.2020. године предузели су низ других мјера и радњи којима су санкционисана лица због почињених прекршаја по Закону о јавном реду и миру (Свађа, вика, вриска и непристојно понашање, Конзумирање опојне дроге, Послуживање алкохола и Ометање државних органа у вршењу јавних функција), и у наредном периоду наставиће се са сличним активностима у циљу заштите грађана и њихове имовине.

Полицијска управа Градишка апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске прописе, а посебно на возаче моторних возила да брзину кретања својих возила прилагоде особинама и стању пута, те да у саобраћају управљају са технички исправним возилима, како би властиту сигурност и сигурност других грађана подигли на што већи ниво.