Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Резултати контрола поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације

| Бања Лука | Понедељак, 14. септембар 2020.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске континуирано проводи појачане активности на контроли поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, а све у циљу спречавања ширења корона вируса међу становништвом.

Полицијски службеници МУП-а Републике Српске су протеклог викенда у циљу провјере поштовања ових мјера провели низ активности у сарадњи са комуналном полицијом и инспекцијским службама, те су контролама угоститељских објеката евидентирали два кривична дјела „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

- Припадници Полицијске управе Мркоњић Град извели су рацију у ноћи 11. на 12. септембар, гдје је у угоститељском објекту у Рибнику затечено 123 гостију, одузете су двије телекопске палице, гасни пиштољ. О свему наведеном упознат је дежурни тужилац ОЈТ Бањалука који се изјаснио да се ради о КД „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

- Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука су у ноћи 12. на 13.09.2020. године извршили контролу угоститељског објекта у Бањалуци који је радио послије радног времена и том приликом је у локалу затечено око 100 лица, чиме је прекршена Одлука Републичког штаба за ванредне ситуације. О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који се изјаснио да се ради о кривичном дјелу „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“, те да се извјештај о почињеном кривичном дјелу достави у редовној процедури.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива грађане да надлежним службама пријаве недоговорне појединце или групе, који својим понашањем могу га угрозе здравље људи.

 

У циљу заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за вандредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, полицијски службеници МУП РС ће и у наредном периоду наставити са провођењем мјера и радњи из своје надлежности.