Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Министар Лукач на 28 годишњици оснивања Петог одреда Специјалне бригаде полиције

| Добој | Уторак, 15. септембар 2020.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач  присуствовао је данас у Добоју обиљежавању 28 година од оснивања Петог одреда Специјалне бригаде полиције, гдје је положио вијенце за 26 погинулих припадника овог елитног полицијског састава.
Министар Лукач је том приликом поручио да ће се жртве оних који су своје животе дали за стварање Републике Српске вјечно памтити.
„Наша обавеза је да никада не заборавимо оно што су они урадили за свој народ и Републику Српску. Обиљежавање дана свих наших одреда говори о томе да ћемо памтити јуначка дјела у њиховом, нажалост, кратком животу“, закључио је министар Лукач.
Догађају су присуствовали и вијенце погинулима положили и градоначелник Добоја Борис Јеринић, Предсједник Скупштине ветерана удружења Петог одреда специјалне полиције Ненад Стевановић, пензионисани генерал Љубиша Боровчанин, начелник Полицијске управе Добој Слободан Радинковић, припадници Специјалне антитерористичке јединице МУП-а РС, представници некадашње Четврте озренске  лаке пјешадијске бригаде и Градске борачке организације Добој.