Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Смањен број саобраћајних незгода у мјесецу августу

| Зворник | Сриједа, 16. септембар 2020.

У просторијама Полицијске управе Зворник, 16.09.2020. године, одржана је редовна конференција за новинаре на којој су презентовани резултати рада за мјесец август текуће године.
Начелник Управе Александар Васиљевић, истакао је да је стање безбједности на подручју Полицијске управе Зворник стабилно и задовољавајуће, те да у извјештајном периоду није било евидентираних кривичних дјела нити догађаја који би изазвали већу узнемиреност грађана на подручју ПУ Зворник. Такође је истакао да су полицијски службеници у мјесецу августу обезбјеђивали већи број јавних скупова који су протекли у најбољем реду и без инцидената.
У области криминалитета, начелник Сектора криминалистичке полиције Младен Савић, истакао је да су у августу текуће године на подручју ПУ Зворник евидентирана 52 кривична дјела, од чега је 45 кривичних дјела из области општег криминалитета, три кривична дјела привредног криминалитета, три кривична дјела из области злоупотребе опојних дрога и једно дјело против безбједности јавног саобраћаја.
Од 45 кривичних дјела општег криминалитета, расвијетљено је 35 кривичних дјела или 76,1%.  Укупан број пријављених лица је 28, од чега је 10 повратника док малољетника није било.
У области злоупотребе опојних дрога, у августу 2020. године откривено је 20 случајева злоупотребе опојних дрога, од чега су три кривична дјела и 17 прекршаја из ове области.
Евидентирана су три кривична дјела привредног криминалитета у августу 2020. године, док су у упоредном периоду евидентирана два дјела из ове области.
У области малољетничке делинквенције, у августу 2020. године није било евидентираних малољетних починилаца кривичних дјела. 
Начелник Сектора полиције Дражан Еркић, истакао је да су у току мјесеца августа 2020. године евидентирана 54 нарушавања јавног реда и мира у којима је учествовало 75 лица, од којих је 18 повратника док малољетника није било.  Такође, није било нарушавања јавног реда и мира у већем обиму ( пет и више лица).
Начелник Еркић је додао да је у мјесецу августу 2020. године евидентирано 55 саобраћајних незгода, што је за 14,1 % мање у односу на упоредни период. У тим незгодама није било смртно страдалих лица, догодиле су се двије саобраћајне незгоде са тешким тјелесним повредама и 17 незгода у којима су лица лакше повријеђена.
Из саобраћаја је искључено 36 возила и 207 возача, од чега је због вожње под дејством алкохола искључено 166 возача, а због вожње под дејством опојних дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње искључено је 11 возача.
У мјесецу августу, полицијски службеници ПУ Зворник су започели са реализацијом републичке акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“, којом приликом предузимају низ превентивних и репресивних активности са циљем побољшања свеукупне безбједности ученика. На крају, начелник Еркић је апеловао на све грађане да поштују саобраћајне прописе, како би своју безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.