Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

У угоститељском објекту затечено 69 лица

| Козарска Дубица | Понедељак, 21. септембар 2020.

На подручју Полицијске управе Приједор, у периоду од 18. до 20.09.2020. године, реализоване су појачане планске активности полицијских службеника у циљу спречавања вршења прекршаја из области јавног реда и мира и безбједности саобраћаја, као и активности у погледу контроле поштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације који се односи на забрану окупљања више од 50 лица.

Током акције појачане контроле присуства алкохола у организму код учесника у саобраћају, из саобраћаја су искључена 33 возача, а због присуства алкохола у организму у количини преко 1,5г/кг три возача су лишена слободе. Слободе је лишен и један пјешак због утврђеног присуства алкохола у организму у количини преко 0,8 г/кг.

Контролом поштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације, заједничким активностима са припадницима Комуналне полиције, у једном угоститељском објекту у Козарској Дубици затечено је 69 лица, чиме је одговорно лице угоститељског објекта починило починило кривично дјело „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

Због почињеног прекршаја из области јавног реда и мира, точење алкохола малољетним лицима, полицијски службеници ПУ Приједор уручили су и четири прекршајна налога.

Полицијска управа Приједор апелује на поштовање законских прописа, обзиром да ће се провођење појачане контроле наставити и у наредном периоду.