Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Возач лишен слободе због давања мита полицијским службеницима

| Шипово | Петак, 25. септембар 2020.

                Полицијски службеници Полицијске станице Шипово, 24.09.2020. године око 17,00 часова, лишили су слободе лице иницијала З.Г. из Шипова, због постојања основа сумње да је починио кривично дјело „Давање мита“.

                Наиме, приликом обављања редовних послова контроле саобраћаја, 24.09.2020. године, око 17,00 часова, полицијски службеници су у мјесту Чифлук, општина Шипово, покушали зауставити путнички аутомобил „Audi“ којим је управљало лице З.Г. које се оглушило на законито издато наређење полицијских службеника да се заустави и наставиоло да се убрзано креће даље. Полицијски службеници су предметно возило сустигли и зауставили, и том приликом возач је одбио да полицијским службеницима да на увид возачку дозволу и потврду о регистрацији, јер како је сам навео, у току дана је конзумирао алкохол. Потом је полицијском службенику понудио новчаницу од 50,00 КМ у циљу избјегавања одговорности за почињени прекршај. Полицијски службеници упознали су лице З.Г. да нуђење новца представља кривично дјело, те су извршили алкотестирање истог приликом чега је утврђено присуство алкохола у организму количини од 1,07 g/kg. Све вријеме док су полицијски службеници обављали полицијске послове З.Г. их је вербално вријеђао, упућујући им погрдне ријечи.

                У току је криминалистичка обрада лица, након чега ће у редовној процедури надлежном тужилаштву бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу „Давање мита“, док су истом уручени и прекршајни налози за почињене прекршаје „Ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција“ и  из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.