Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Два лица лишена слободе, једном лицу одузето возило

| Градишка | Субота, 26. септембар 2020.

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, 25.09.2020. године око 14,45 часова у Градишци, извршили су заустављање и контролу путничког аутомобила марке Ford Eskort којим је управљало лице Д.М. из мјеста Трошељи, град Градишка, док се у возилу на мјесту сувозача налазило лице С.М. из мјеста Трошељи, град Градишка.

Приликом контроле лица, исти су нарушили јавни ред и мир вријеђањем полицијских службеника, а даљом контролом је утврђено да су лица вишеструки повратници у вршењу прекршаја, те су лишени слободе. У регистру новчаних казни утврђено је да лице Д.М. има већи износ неплаћених новчаних казнио, те је од истог извршено привремено одузимање путничког аутомобила.

Против наведених лица Основном суду Градишка, Одјељењу за прекршаје, биће поднесен Захтјев за покретање прекршајног поступка због почињених прекршаја из Закона о јавном реду и миру и Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ.

Полицијска управа Градишка апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобаћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.