Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Резултати контрола поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације

| Бања Лука | Понедељак, 28. септембар 2020.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске континуирано проводи појачане активности на контроли поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, а све у циљу спречавања ширења корона вируса међу становништвом.

Полицијски службеници МУП-а Републике Српске су протеклог викенда у циљу провјере поштовања ових мјера провели низ активности у сарадњи са комуналном полицијом и инспекцијским службама, те су контролама угоститељских објеката евидентирали пет кривичних дјела „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

- Полицијски службеници Полицијске станице Пале и Јединице жандармерије Пале су на подручју општине Пале 25.09.2020. године извршили обилазак два угоститељска објеката у којима је затечено преко 50 лица. О свему је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву који је дјело квалификовао као КД „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

- Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град су 25.09.2020. године у Мркоњић Граду извршили контролу угоститељског објекта у којем су затекли 134 госта. Обавјештен је тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бања Луци који се изјаснио да се ради о КД „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

-Полицијски службеници Полицијске станице Лазарево и Јединице жандармерије Бањалуке су у Бањалуци 25.09.2020. године извршили рацију у угоститељском објекту, те том приликом су у објекту затекли више од 50 лица. Обавијештен  је тужилац ОЈТ Б.Лука који се изјаснио да постоје елементи КД „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

-Полицијски службеници Полицијске станице Теслић су 27.09.2020. године су око 01,20 часова извршили контролу угоститељског објекта у Теслићу, гдје су затекли 68 гостију. Тужилац Окружног јавног тужилаштва у Добоју се изјаснио да постоје обиљежја КД „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива грађане да надлежним службама пријаве недоговорне појединце или групе, који својим понашањем могу га угрозе здравље људи.

У циљу заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за вандредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, полицијски службеници МУП Републике Српске ће и у наредном периоду наставити са провођењем мјера и радњи из своје надлежности.