Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишено слободе седам лица од којих је једно полициjски службеник Полицијске управе Добој

| Добој | Понедељак, 28. септембар 2020.

Полицијски службеници Полицијске станице Добој 1, 27.09.2020. године, лишили су слободе лица иницијала Д.Б., А.К., П.А., Б.Ж., Т.М., М.М. и И.А. сви из Добоја, због основа сумње да су извршила кривично дјело „Насилничко понашање“ док за лица иницијала П.А. и И.А. постоји и основ сумње да су извршила кривично дјело „Напад на службено лице у вршењу службене радње“.   

За пријављена лица постоји основ сумње да су 27.09.2020. године, око 01,15 часова, у улици Цара Душана у Добоју, у видној намјери да се физички обрачунају спријечени од стране припадника наше Управе, након чега су лица иницијала И.А. и П.А. физички насрнула на полицијског службеника.

Претходно је Полицијској станици Добој 1 пријављено да се у близини једног угоститељског објекта у Добоју чује галама, након чега су на лице мјеста упућене све расположиве патроле. 

У службеним просторијама алкотестирана су сва лица и сва  подвргнута теститрању на присуство опојних дрога у организму, приликом чега је утврђено да је лице иницијала А.К. позитивно на присуство опојних дрога у организму, код лица иницијала П.А. је утврђено присуство алкохола у организму од 0,76 g/kg, код лица иницијала Т.М. је утврђено присуство алкохола у организму од 1,08 g/kg, код лица иницијала Б.Ж. је утврђено присуство алкохола у организму од 0,76 g/kg и исто је одбило да се подрвгне тестирању на опојне дроге и код лица иницијала М.М. је утврђено присуство алкохола у организму од 0,91 g/kg и за исто је извршеним тестирањем утврђено да је позитивно на присуство опојних дрога у организму.

Имајући у виду да је лице иницијала И.А. полицијски службеник Полицијске управе Добој, начелник  наше Управе је наведеног полицијског службеника суспендовао из МУП-а Рeпублике Српске те је  Служби за заштиту интегритета и законитости у раду МУП-а Републике Српске упутио захтјев за спровођење унутрашњег поступка.

Даље мјере и радње се предузимају у сарадњи са надлежним тужилаштвом.