Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Акција „Лим 2020“ спроведена у Рудом

| Фоча | Сриједа, 30. септембар 2020.

Припадници Полицијске управе Фоча су 28.09.2020.године спровели акцију кодног назива „Лим 2020“ којом приликом су у 18,10 часова у мјесту Старо Рудо, општина Рудо лишили слободе  лице М.Н. држављанина Републике Србије.

Наиме, лице М.Н. које је управљало возилом „Peugeot 307“ након заустављања од стране полицијских службеника оглушило се о јасно и гласно законито издато наређење те се дао у бјекство, након чега је брзом интервенцијом полицијских службеника лишен слободе. О догађају је обавјештено Тужилаштво БиХ, а уз сагласност дежурног поступајућег тужиоца извршен је претрес возила и лица којом приликом су у возилу  пронађене и привремено одузете три путне торбе у којима се налазило 15 паковања непознате материје, укупне масе 103 кг, која су запакована на начин који асоцира на паковање опојне дроге, као и двије сим картице за телефон.

Лице М.Н. из Прибоја је 29.09.2020.године због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Неовлашени промет опојним дрогама“ уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу предат у надлежност Тужилаштва БиХ.

По налогу наведеног тужилаштва изузет је узорак прашкасте материје ради вјештачења који је и вјештачен у Криминалистичко техничком центру, Министарства унутрашњих послова Републике Српске, којом приликом је утврђено да се ради о смјеси медицинских лијекова који нису на листи опојних средстава.