Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Пронађен засад индијске конопље на подручју Сребренице

| Зворник | Петак, 02. октобар 2020.

Полицијски службеници Полицијске управе Зворник у сарадњи са припадницима Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске, у оквиру оперативне акције „Плантажа 2020“, на подручју општине Сребреница, пронашли су засад са 80 стабљика биљке која својим изгледом асоцира на индијску конопљу, због чега су лишили слободе лица Б.М., С.О., М.Ј. и М.Т.

Наиме, на основу претходно прикупљених оперативних сазнања да се у мјесту Радошевићи, подручје општине Сребреница, налази засад индијске конопље, полицијски службеници су предузимајући активности на расвјетљавању кривичног дјела и идентификацији осумњичених, у непосредној близини засада затекли лица Б.М. и С.О. оба из Сребренице, која су лишили слободе. Због сумње да се у везу са извршењем овог кривичног дјела могу довести лица М.Ј. и М.Т. држављани Републике Србије, исти су лишени слободе. Извршеним увиђајем на лицу мјеста, пронађено је и изузето 80 стабљика које својим изгледом асоцирају на индијску конопљу, висине од 90 cm до 220 cm. Приликом претреса објеката и возила која су користили осумњичени, пронађени су одређени предмети који ће послужити као докази у кривичном поступку.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини. Након криминалистичке обраде, 01.10.2020. године, лица Б.М. и С.О. су уз извјештај о почињеном кривичном дјелу „Неовлашћена производња и промет опојних дрога“, предата у даљу надлежност ОЈТ у Бијељини, док су лица М.Ј. и М.Т. отпуштена на слободу и против њих слиједе даље мјере и радње у циљу документовања овог кривичног дјела.