Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијски службеници ПУ Требиње пронашли 60 стабљика индијске конопље

| Требиње | Петак, 02. октобар 2020.

Полицијски службеници Полицијске управе Требиње су у мјесту Кокорине, општина Невесиње пронашли засад са 60 стабљика, висине до један метар, које својим изгледом и осталим особинама асоцирају на стабљике индијске конопље.

Наиме, након почетних сазнања о могућем засаду индијске конопље полицијски службеници Одјељења за организовани криминалитет и дроге и Полицијске станице Невесиње су реализовали низ оперативних и истражних радњи како би пронашли засад, и открили лица која су стабљике засадили и узгојили. Резултат свих активности је проналазак засада од 60 стабљика које својим морфолошким карактеристикама асоцирају на стабљике индијске конопље и лишење слободе два лица иницијала М.М.М. и Е.М. из Мостара.

О догађају је обавјештено и Окружно јавно тужилаштво у Требињу које је наложило да полицијски службеници предузму све мјере и радње с циљем документовања кривичног дјела „Неовлашћена производња и промет опојних дрога“, да се лица лишена слободе криминалистички обраде и након тога пусте на слободу, а да се Извјештај о почињеном кривичном дјелу достави накнадно.

У активностима у документовању наведеног догађаја учествовали су и припадници Федералне управе полиције, Теренског центра у Мостару који су извршили претрес куће, окућнице и моторних возила која користе лица М.М.М. и Е.М. у Мостару гдје су пронашли око 2 кг зељасте биљне материје која својим морфолошким карактеристикама асоцира на опојну дрогу марихуану и одређену количину оружја и муниције као и минско-експлозивних средстава и мобилне телефоне.

Полицијска управа Требиње је за девет мјесеци 2020. године евидентирала 12 кривичних дјела „Неовлашћена производња и промет опојних дрога“ и више од 70 прекршаја из области злоупотребе опојних дрога у којима је одузела укупно пет г хероина, 72,5 г кокаина, 164,2 г марихуане, 10 стабљика индијске конопље и осам комада таблета екстазија.