Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Акција појачане контроле возача трактора, радних машина и техничке исправности возила

| Градишка | Петак, 02. октобар 2020.

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, у периоду од 05. до 11. октобра 2020. године, спроводиће се појачана контрола учесника у саобраћају са акцентом на контролу возача трактора, радних машина и техничке исправности возила.

У периоду јануар-септембар 2020. године на подручју Полицијске управе Градишка, евидентирана је једна саобраћајна незгода гдје је смртно страдао возач трактора. Такође у истом периоду 3 возача трактора су задобила лакше тјелесне повреде, а у 6 саобраћајних незгода возачи трактора су проузроковали настанак саобраћајне незгоде. Основни циљ ове акције јесте побољшање стања безбједности у области безбједности саобраћаја.

Полицијска управа Градишка апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.

Посебно апелује на учеснике који управљају тракторима и радним машинама у саобраћају да учествују са технички исправним возилима, да приликом вожње користе упаљено жуто ротационо свјетло, а такође да возила којим управљају у саобраћају буду регистрована. Поред наведеног возачи су дужни да се придржавају и других правила саобраћаја, а посебно да приликом укључивања са земљаног пута, односно површине на којој се не одвија саобраћај, скину блато и друге материје са точкова и других дијелова возила, те да у прикључним возилима не врше превоз више лица од дозвољеног.