Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Појачана контрола возача, пјешака и бициклиста на подручју ПУ Добој

| Добој | Понедељак, 05. октобар 2020.

На подручју Полицијске управе Добој у дане 02/03. и 03/04.10.2020. године, проведена је регионална акција појачане контроле свих учесника у саобраћају (возача, пјешака и бициклиста).

Током акције контролисано је укупно 257 учесника у саобраћају, од чега је 246 алкотестирано.

Због вожње у алкохолисаном стању из саобраћаја су искључена 54 возача. Током наведене акције збох алкохолисности  je девет лица  лишено слободе од чега су два возача бицикла и то лице иницијала М.М. из Брода код кога је утврђено присуство алкохола у организму од 1,65 g/kg и лице иницијала Н.Б. са подручја града Добоја, код кога је утврђено присуство алкохола у организму од 2,06 g/kg, те два пјешака лице иницијала Д.Н. из Брода, код кога је утврђено присуство алкохола у организму од 1,72 g/kg и лице иницијала Р.И. из Брода, пјешака код кога је утврђено присуство  алкохола у организму од 2,26 g/kg.

Због управљања возилом под дејством опојних дрога или психоактивних лијекова санкционисана су четири возача.

Због учињених других прекршаја из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ санкционисана су 63 учесника у саобраћају.

Полицијска управа Добој апелује на возаче моторних возила да ради личне и безбједности других учесника у саобраћају не почињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола, те да брзину кретања возила прилагоде условима, стању пута и временским приликима, уз обавезно кориштење сигурносног појаса.