Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Резултати контрола поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације

| Бања Лука | Понедељак, 05. октобар 2020.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске континуирано проводи појачане активности на контроли поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, а све у циљу спречавања ширења корона вируса међу становништвом, те је протеклог викенда контролама угоститељских објеката у Републици Српској евидентирано шест кривичних дјела „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

- Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука су 03.10.2020. године у Бања Луци извршили рацију у три угоститељска објекта, у којима су затекли 120 лица, 170 и 132 лица. О догађају је обавјештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бања Луци, који се изјаснио да се ради о КД „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“

- Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град су 03.10.2020. у Мркоњић Град извршили контролу кафе клуба у којем су затекли 270 гостију. О догађају је обавјештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци, који се изјаснио да се ради о КД „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

- Полицијски службеници Полицијске управе Приједор су 03.10.2020. године извршили рацију у једном угоститељском објекту у Приједору, гдје је затечено 112 лица. О догађају је обавјештен тужилац ОЈТ Б. Приједор који се изјаснио да се ради о КД „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

- Полицијски службеници Полицијске управе Добој су 03.10.2020. године у Теслићу извршили рацију у угоститељском објекту, у којем је затечено 146 лица. О догађају је обавјештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бања Луци који се изјаснио да се ради о КД „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива грађане да надлежним службама пријаве недоговорне појединце или групе, који својим понашањем могу га угрозе здравље људи.

У циљу заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за вандредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, полицијски службеници МУП РС ће и у наредном периоду наставити са провођењем мјера и радњи из своје надлежности.