Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током појачане контроле саобраћаја на подручју Полицијске управе Бијељина евидентирано 1789 прекршаја

| Бијељина | Понедељак, 05. октобар 2020.

На подручју Полицијске управе Бијељина у периоду од 11.09. до 30.09.2020. године спроведена је појачана контрола саобраћаја усмјерена на контролу посједовања и кориштења елемената пасивне безбједности, кориштење мобилног телефона, контролу возача двоточкаша, контролу “односа возач-пјешак” и контролу вожње под дејством алкохола.

Током акције евидентирано је укупно 1789 прекршаја. Због прекорачења прописане брзине кретања санкционисао је 967 возача, док је по основу вожње у алкохолисаном стању из саобраћаја искључено 127 возача. По основу некориштења елемената пасивне безбједности саобраћаја евидентирана су 284 прекршаја, због кршења законских прописа санкционисана су и 43 возача двоточкаша док је због погрешног паркирања и заустављања санкционисан 171 возач. Због кориштења мобилног телефона за вријеме управљања возилом санкционисан је током акције 31 возач.

Полицијска управа Бијељина апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу повољнијем стању у области безбједности саобраћаја.