Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За викенд појачане активности полиције, изврешена 31 рација, одузета дрога и евидентирана 3 КД „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“

| Бања Лука | Понедељак, 05. октобар 2020.

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, у дане викенда извршили су оперативно – тактичку радњу рацију у 31 угоститељском објекту. Том приликом у 4 угоститељска објекта на подручју општине Лакташи утврђене су неправилности у погледу прекршене одредбе Закона о заштити становништва од заразних болести, Упуства института за јавно здравство РС и Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације, те сходно томе слиједи изрицање санкција од стране надлежних органа.

На подручју града Бањалука у три угоститељска објекта евидентирана су три кривична дјела „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“. Полицијски службеници Полицијске станице Бањалука Центар и Јединице жандармерије Министарства унутрашњих послова Рeпублике Српске су у Бањалуци 03.10.2020. године извршили рацију у три угоститељска објекта, којом приликом су у једном објекту затекли 120 лица, другом 170 лица и у трећем угоститељском објекту 132 лица. Обавијештен је тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који се изјаснио да се у сва три случаја ради о кривичном дјелу „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“. Такође, у једном од угоститељских објеката пронађено је и одузето 0,83 грама бјеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин и једна таблета која својим изгледом асоцира на опојну дрогу екстази.

Приликом извршења оперативно – тактичке радње рације санкционисано је 19 лица због почињених прекршаја из области Закона о јавном реду и миру.

Током појачаних активности у дане викенда из саобраћаја је искључено 25 возача због управљања возилом под дејством алкохола.