Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Поштујте саобраћајне прописе, као би сви заједно смањили број саобраћајних незгода

| Бијељина | Петак, 09. октобар 2020.

На подручју Полицијске управе у протеклих девет мјесеци, видентирано је 11 саобраћајних незгода у којима је 13 лица задобило смртне повреде, што је значајно већи број у односу на исти период  2019. године.

И даље је, најчешћи узрок најтежих саобраћајних незгода неприлагођена и непрописна брзина кретања моторних возила. Из свих тих разлога, Полицијска управа Бијељина је у протеклом периоду своје активности усмјерила на контролу брзине кретања моторних  возила.

Издвојили би податак, да је за девет мјесеци, путем мјерних уређаја у аутоматскоммоду  евидентирано око 6000 прекршаја прекорачења брзине кретања

Напомињемо, да ћемо и у наредном периоду акценат активности ставити на контролу брзине кретања, као и на контролу вожње у алкохолисаном стању која је  субјективна околност услед које возачи чешће чине прекршаје.

Апелујемо на све ученике у саобраћају, да поштују саобраћајне прописе, посебно да возачи поштују ограничење брзине кретања, како би сви учесници у саобраћају заједно смањили број саобраћајних незгода, односно утицали на подизање стања  нивоа свјести на подручју Полицијске управе Биејљина.