Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Два лица из акције „Бисер“ предата ОЈТ Бањалука

| Бања Лука | Петак, 09. октобар 2020.

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске предали су данас Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци уз Извјештај о учињеном кривичном дјелу лица – А.С. и И.К. који су слободе лишени у оперативној акцији кодног назива „Бисер“, усмјереној на разбијање мреже уличних препродаваца опојних дрога на подручју Града Бањалуке.

Лице А.С. се сумњичи да је од неутврђеног дана до 08. октобра ове године извршио кривична дјела „Недозвољена производња и промет опојних дрога“, „Омогућавање уживања опојних дрога“ и „Неовлаштено бављење одређеним занимањем“, док се лице И.К. сумњичи да је у наведеном периоду извршио КД „Омогућивање уживања опојних дрога“.

Против лица М.Ј. која је јуче лишена слободе, биће поднесен Извјештај због постојања основа сумње да је у истом временском периоду извршила кривично дјело „Неовлаштено бављење одређеним занимањем“.

Приликом реализације оперативне акције, полицијски службеници су пронашли опојну дрогу кокаин, спид, марихуану, дигиталне ваге, оружје и новац, као и нелегални старачки дом на подручју Бањалуке, у којем је пронађено 16 лица старије животне доби.