Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Преваром остварило противправну имовинску корист у износу од 50.000 КМ

| Добој | Четвртак, 15. октобар 2020.

Полицијска управа Добој, 15.10.2020. године, Окружном јавном тужилаштву Добој поднијела је Извјештај о извршеном кривичном дјелу против лица иницијала Ј.Б. из Бугојна, ФБиХ, због основа сумње да је извршило  кривично дјело „Превара“.

За пријављено лице постоји основ сумње да је у периоду од мјесеца јануара 2019. године па до средине септембра 2020. године, искористивши емотивну везу са оштећеном, а у намјери стицања противправне имовинске користи  оштећеној лажно предочило да иста испуњава све услове за наводно расписани подстицај једног министарства, убједивши  је да  има на то  право с обзиром да је наведена у претходном одбрамбено-отаџбинском рату изгубила члана породице.

Наведено лице је потом у више наврата путем  СИМ порука и e-mail адреса, лажно се представљало као различити службеници надлежног министраства, чиме је оштећену обмањивало, да би исти наводно у њено име уплаћивало средства у погледу плаћања дивиденде, чиме је  на наведени начин остварило противправну имовинску корист у износу од 50.000 КМ.