Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За три дана од вишеструког повратника у чињењу прекршаја одузета два скупоцјена путничка аутомобила

| Добој | Четвртак, 15. октобар 2020.

Полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Добој, 15.10.2020. године, су  од лица иницијала С.П. са подручја општине Трново, ФБиХ, одузели  путнички аутомобил марке „Mercedes”, које је лице иницијала И.П. из Добоја  изнајмило од привредног друштва за изнајмљивање возила из Живиница а потом  дало лицу иницијала С.П. да управља истим.

Полицијски службеници су исти дан око 14, 55 часова,  улици Војводе Синђелића у у Добоју, извршили контролу наведеног путничког аутомобила приликом чега су утврдили да лице иницијала С.П. управља возилом за вријеме док му је изречена забрана управљања возилом „Б“ категорије,  а увидом у базу изречених новачних казни утврђено је да исто има дуг у износу од 60.812, 80 КМ.

            Наведено возило  је одузето због спречавања даљег вршења прекршаја и исто ће бити враћено власнику, док је лице иницијала И.П. из Добоја санкционисано због почињеног прекршаја из члана 49. Закона о безбједности саобраћаја на путевима  Републике Српске (забрањено давање на послугу возила лицу које нема право на управљање том врстом, односно категоријом возила, или лицу којем је забрањено управљање моторним возилом).

Полицијски службеници Полицијске станице Добој 1, су 12.10.2020. године, од истог лица односно лица иницијала С.П., одузели  путнички аутомобил марке „Mercedes” власништво привредног друштва за изнајмљивање возила из Београда.

Наведено возило је враћено власнику наведеног привредног друштва.

Против С.П. ће надлежном суду бити поднесени захтјев за покретање прекршајног поступка за почињене прекршаје.