Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Министар унутрашњих послова и директор полиције Републике Српске отворили нови објекат Полицијске станице Бања Лука - Лауш

| Бања Лука | Недеља, 18. октобар 2020.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач заједно са директором полиције Републике Српске Синишом Кострешевићем, предсједником Републике Српске Жељком Цвијановић и градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем отворио је нови објекат Полицијске станице Бања Лука – Лауш.

 

Укупна вриједност објекта који је заједнички пројекат Владе Републике Српске и Града Бања Лука је 1,3 милиона КМ. Министар Лукач је изразио задовољство што је Лауш, који је једно од најстаријих насеља у граду на Врбасу, добило нову полицијску станицу.

"Овдје смо сувласници, али сам сигуран да ћемо бити добре комшије. Влада је издвојила 600.000 КМ за овај објекат, те томе треба додати и средства која је издвојио град", рекао је први човјек МУП-а Републике Срспке.

 

Ова полицијска станица покрива територију од око 873 километра квадратна на којем живи око 90.000 становника. Нови објекат ПС Лауш – Бања Лука је намјенски, модеран и функционалан, површине око 450 квадратних метара. То је први објекат полицијске станице изграђен у Бањалуци након више од 30 година. Ријеч је о двонамјенском објекту у којем су у једном дијелу просторије Полицијске станице, а у другом канцеларије мјесне заједнице Лауш један и Лауш два. Изградња је почела у марту 2019. године.

 

Предсједник Цвијановић је навела да је ово један у низу пројеката који су заједно радили Влада и град.

"Срећна сам што смо ову причу иницирали док сам била предсједник Владе. Много тога ће се радити у наредном периуоду и зато нам је потребна стабилност у свакој локалној заједници", истакла је Цвијановићева и додала да је ово велики дан за Лауш и Бањалуку, али и за Републику Српску, те да су сви грађани Српске поносни на оно шта је Бањалука.

 

Градоначелник Радојичић је рекао да се Лауш гради, али да још није довољно да постане општина.

"Радићемо тако да ове двије мјесне заједнице имају садржај као да су мала општина. Пред нама је градња новог насеља 21. вијека, рјешавање проблема оборинских вода и канализације и многи други пројекти да би Лауш био насеље у којем је угодно живјети", истакао је Радојичић.