Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За шест часова контроле санкционисано 35 учесника у саобраћају под утицајем алкохола

| Градишка | Понедељак, 19. октобар 2020.

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка 17/18.10.2020. године у времену од 20,00 до 02,00 часа, реализована је акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу брзине кретања возила и контролу присуства алкохола у организму.

Током наведене акције, укупно је контролисано 656 учесника у саобраћају, од којих је 656 учесника и подвргнута тесту утврђивања присутва алкохола у организму, којом приликом је 35 учесника санкционисано због присуства алкохола у организму.

Код 19 возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,31 до 0,80 g/kg, код 14 возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,81 до 1,50 g/kg, а код 2 возача је утврђена концентрација алкохола у организму преко 1,50 g/kg, који су и лишени слободе. Двадесетдевет возача санкционисано је и по другим основама.

Полицијска управа Градишка, наставиће са сличним активностима и у наредном периоду, а све са циљем подизањем свијести о безбједности свих учесника у саобраћају.

Апелујемо на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.