Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Резултати контрола поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације

| Бања Лука | Понедељак, 19. октобар 2020.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске континуирано проводи појачане активности на контроли поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, а све у циљу спречавања ширења корона вируса међу становништвом.

Протеклог викенда је извршено више контрола у угоститељским објектима у Републици Српској, приликом којих су евидентирана 4 кривична дјела „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“:

-Полицијски службеници Полицијске управе Добој су у угоститељском објекту у Добоју затекли 82 лица. О свему је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Добоју који се изјаснио да постоје елеменети КД „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

-Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град су у ноћном клубу у Шипову затекли 184 лица. О свему је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бања Луци који се изјаснио да се ради о КД „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

-Полицијски слубеници Полицијске управе Бањалука су у угоститељском објкету у Бањалуци затекли 60 лица. О свему је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бања Луци који се изјаснио да се ради о КД „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

Истовремено, полицијски службеници Полицијске управе Бијељина су у Угљевику затекли у једном објекту свадбено весеље на којем су затечена 132 лица.

О догађају је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини који се изјаснио да се тужилаштву достави извјештај о предузетим мјерама и радњама.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива грађане да надлежним службама пријаве недоговорне појединце или групе, који својим понашањем могу га угрозе здравље људи.

У циљу заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за вандредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, полицијски службеници МУП Републике Српске ће и у наредном периоду наставити са провођењем мјера и радњи из своје надлежности.