Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишени слободе због управљања путничким аутомобилима под дејством алкохола и опојних дрога који су потом од истих одузети

| Добој | Понедељак, 19. октобар 2020.

Полицијски службеници Полицијске станице Добој 1, 17.10.2020. године, од лица иницијала Н.М. из Сарајева, су одузели путнички аутомобил марке „Kia” власништво привредног друштва за изнајмљивање возила из Сарајева. 

Полицијски службеници су исти дан око 21,30 часова, у Добоју, извршили контролу наведеног путничког аутомобила приликом чега су утврдили да наведено лице управља возилом под дејством опојних дрога те да управља возилом за вријеме док му је изречена забрана управљања. Извршеним тестирањем на присуство опојних дрога у организму утврђено да је исто позитивно на двије врсте опојних дрога, након чега је исто лишено слободе. Увидом у базу изречених новачних казни утврђено је да исто има дуг у износу од oко 3.000 КМ.

Наведено возило ће бити враћено власнику.

Полицијски службеници Полицијске станице Теслић, 18.10.2020. године, око 01,10 часова, приликом контроле лица иницијала Д.Ђ. из Теслића, утврдили су да исто управља путничким возилом марке „Audi A3” под дејством алкохола у количини од 1,82 g/kg, а потом су истог лишили слободе. Извршеним провјерама у службеним евиденцијама утврђено је да је наведено лице вишеструки повратник у чињењу прекршаја те увидом у базу изречених новачних казни утврђено је да исто има дуг у износу од око 4.000 КМ.

Наведени путнички аутомобил је одузет због спречавања даљих вршења прекршаја.

Против наведених лица биће предузете законом предвиђене мјере и радње.